Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@23:35:25 GMT

اینجا رادیو آبادان، صدای مقاومت مردم ایران

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۹۱۴۰۷

اینجا رادیو آبادان، صدای مقاومت مردم ایران

کتاب «فرکانس ۱۱۶۰» علاوه بر اینکه خاطرات جدیدی از دفاع مقدس را روایت می‌کند، از منظر بررسی کارکرد رسانه‌های ایران در مواجهه با جنگ تحمیلی نیز قابل تأمل است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، «فرکانس 1160» که به عنوان یکی از برگزیدگان جایزه جلال در بخش مستندنگاری معرفی شده، یکی از آثاری است که در سال‌های اخیر به ارائه روایتی مردمی از جنگ پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کتاب که توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده، نحوه کار رادیو آبادان طی سال‌های جنگ تحمیلی به ویژه در زمان حمله عراق به خرمشهر، سقوط این شهر و اتفاقاتی که برای شهرهای مختلف مرزی و جنگی به ویژه آبادان رخ داده، نگاهی متفاوت به جنگ تحمیلی داشته باشد.

فضل‌الله صابری و عبدالله نعیم‌زاده که کار تدوین و نگارش این اثر را برعهده داشتند، برای تنظیم «فرکانس 1160» راهی شهرهای مختلف از تهران و کرج تا اراک و قزوین و اهواز شدند تا با افرادی که در زمان جنگ تحمیلی در رادیو آبادان فعالیت می‌کردند، گفت‌وگو کرده و خاطرات آنها را جمع‌آوری کنند. 

«فرکانس 1160» از جمله آثار در گونه خاطره‌نویسی دفاع مقدس است که با دریچه جدیدی به پدیده جنگ پرداخته است. خاطره‌نویسی که از گونه‌های مورد اقبال در سال‌های پس از انقلاب به ویژه در یکی دو دهه گذشته است، توانسته با پرداختن به موضوعات جذاب و جدید، یکی از پرمخاطب‌ترین گونه‌های ادبی تاریخی در سال‌های اخیر در بازار نشر باشد. در میان موضوعات مختلف، دفاع مقدس به دلیل فراوانی موضوع و گسترده بودن آن، سهم قابل توجهی در این توفیق دارد. می‌توان به عدد همه آدم‌هایی که با جنگ مواجه شده‌اند، از جنگ گفت و شنید. هرچند به نظر می‌رسد که با تلاش‌هایی که در حوزه خاطره‌نویسی جنگ طی سال‌های اخیر شده، کمتر موضوع جدیدی بتوان از دل آن جست، انتشار آثاری چون «فرکانس 1160» نشان می‌دهد که جنگ بعد از گذشت 40 سال هنوز حرف‌های ناشنیده بسیاری در دل خود دارد.

گذشته از اینکه کتاب روایتگر خاطرات آدم‌های جدیدی است که در بحبوحه جنگ در آبادان حضور داشتند، به جهت کارکرد رسانه‌های ایران در مواجهه با این پدیده نیز حائز اهمیت است. جنگ به یکباره رخ داد و همچون جغدی، سایه شومش را بر شهرهای جنوبی کشور گستراند، همین موضوع سبب شد تا رسانه‌های بومی منطقه در چند روز نخست ابتکار عمل را از دست دهند. اما با وجود این شرایط جدید، رسانه‌هایی چون رادیو آبادان، با آن صدای گرم گویندگانش، به منبع امیدبخش در کوران جنگ و خمپاره مبدل شد. آن هم با حضور مردانی که هنوز در آستانه جوانی قرار داشتند: «همه ما مردان ناتمامی بودیم که برای کامل شدن به دنبال فرصت و الگو می‌گشتیم و جنگ با همه دردناکی‌اش از پی انقلاب آمده بود تا ما را به آزمونی عظیم‌تر از آنچه انتظارش را داشتیم، فرا بخواند».

از مرگ‌های مشکوک تا اعدام‌های 51؛ تاریخ معاصر به روایت یک زنبرگزیدگان سیزدهمین دوره جایزه جلال معرفی شدنداختتامیه جایزه جلال / جوادی: امتیازات ویژه برای برگزیدگان جایزه جلال در راه است/جلال یک جایزه ملی است همه انتظارها را از ارشاد نداشته باشیمداوری هزار و 712 اثر در جایزه جلال/ نزول کیفی ادبیات محصول نویسندگانی با تجربه زیستی محدود

«فرکانس 1160» داستان یک رادیو محلی ساده نیست، داستان جوانانی است که توانستند در یکی از بحرانی‌ترین لحظات تاریخی انقلاب، نقش هدایتگری برای شهر داشته باشند. خیلی زود رادیو آبادان، به جای پخش برنامه‌های روتین، تبدیل شد به یکی از مراکز برای مدیریت بحران و هدایت مردم به سمت رفع نیازها در مناطق مختلف. نمونه‌ای از آن، دفع حملات دشمن از طریق ایستگاه هفت آبادان بود: خودم توی اتاق فرمان اطلاعیه را پخش کردم که: «مردم غیور آبادان! دشمن مترصد است که از طریق ایستگاه هفت وارد آبادان شود. حفظ شهر منوط به دفاع شماست. هر کاری می‌توانید انجام دهید. از کوکتل مولوتف یا هر چیزی که دم دست‌تان هست استفاده کنید.» این اطلاعیه را چندین بار پخش کردیم. حدود ساعت هفت و نیم صبح تا هشت بود که گفتم بروم ببینم توی شهر چه خبر است و اصلا این اطلاعیه تاثیر داشته یا خیر؟ دیدم مردم خودشان با کمپرسی خاک آورده‌ و خیلی از مسیرهایی که به ایستگاه هفت منتهی می‌شد را بسته‌اند. بعد اطلاعیه رسید که خوشبختانه نیروهای نظامی، سپاه، بسیج و مردمی، با هجومی که به ایستگاه هفت برده بودند، باعث شدند دشمن وحشت کرده و به مواضع خودش برگردد. این یکی از تأثیرات رادیو بود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جایزه جلال آل احمد خاطرات دفاع مقدس دفاع مقدس سوره مهر جایزه جلال آل احمد خاطرات دفاع مقدس دفاع مقدس سوره مهر رادیو آبادان ایستگاه هفت جنگ تحمیلی جایزه جلال فرکانس 1160

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۹۱۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسعود اسکویی تا آخرین نفس در رادیو ورزش به عشق مخاطبان زندگی کرد

معاون صدا در پی درگذشت مسعود اسکویی گفت: مسعود اسکویی، شاگردان بسیاری را برای صدا تربیت کرد و عمر پربرکت خود را وقف خدمت به مردم و انعکاس شور و هیجان رویدادهای ورزشی به مخاطبان رادیو کرد.

به گزارش ایسنا، پیام تسلیت علی بخشی‌زاده، معاون صدا در پی درگذشت مسعود اسکویی گوینده پیشکسوت رادیو به شرح زیر است:

«هوالباقی

إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ
با نهایت تأسف و تأثر درگذشت شادروان «استاد مسعود اسکویی» پیشکسوت گرانقدر عرصه رادیو و گوینده نام آشنا و صدای ماندگار رادیو ورزش را به جامعه رسانه و ورزش کشور تسلیت عرض می‌کنم.

مرحوم مسعود اسکویی عزیز که عمر پربرکت خود را وقف خدمت به مردم و انعکاس شور و هیجان رویدادهای ورزشی به مخاطبان رادیو کرد، با صدایی گرم و گیرا و لحنی صمیمی و به‌یادماندنی، خاطرات ماندگاری را در اذهان شنوندگان به یادگار گذاشت.

تعهد، اخلاق حرفه‌ای، شور و اشتیاق وصف‌ناپذیر ایشان به ورزش و عشق بی‌حد و مرز به رادیو، الگویی ارزشمند برای نسل‌های آینده گویندگان و اهالی رسانه خواهد بود.
درگذشت این گوینده پیشکسوت و پرتلاش ضایعه‌ای جبران‌ناپذیر برای جامعه رسانه و ورزش کشور است. از خداوند متعال برای ایشان رحمت واسعه و علو درجات و برای خانواده محترم، صبر و شکیبایی آرزومندیم.

او تا آخرین نفس در رادیو ورزش به عشق مخاطبان زندگی کرد و یاد و خاطره او همواره در قلب‌هایمان زنده خواهد ماند.

علی بخشی زاده
معاون صدای رسانه ملی»

در این زمینه بخوانید:

صدای مسعود اسکویی را بشنوید/ گزارشگری که امروز درگذشت

به گزارش ایسنا، مسعود اسکویی، گوینده و مجری کارشناس پیشکسوت شبکه رادیویی ورزش که چندی پیش به دلیل شکستگی ناحیه لگن و پا در بیمارستان بستری بود، صبح امروز (١٢ اردیبهشت) در بیمارستان دار فانی را وداع گفت.

انتهای پیام  

دیگر خبرها

  • صداوسیما یکی از بهترین‌هایش را از دست داد
  • خاموشی صدای ماندگار ورزش
  • یادی از اسکوییِ فقید؛ صدای ماندگار ورزش
  • واکنش باشگاه پرسپولیس به درگذشت مسعود اسکویی
  • جدول پخش برنامه های صدای آبادان
  • رادیو انعکاس‌دهنده صدای مردم است
  • مسعود اسکویی تا آخرین نفس در رادیو ورزش به عشق مخاطبان زندگی کرد
  • تسلیت وزیر ورزش در پی درگذشت مسعود اسکویی
  • مسعود اسکویی، گزارشگر قدیمی رادیو درگذشت
  • صدای خاص رادیو خاموش شد