Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست خبری روسای جمهوری آمریکا و فرانسه گزاره‌های مشخصی را روشن کرد که بررسی آن رویکرد واقعی آمریکا و اروپا به ایران و خواسته‌های آنها در هر گونه مذاکره‌ احتمالی با تهران را برملا می سازد. ۰۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۹ بین الملل دیپلماسی ایران نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، نشست خبری مشترک روسای جمهور آمریکا و فرانسه دوشنبه شب پس از پایان اجلاس گروه 7 در فرانسه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از موضوعات مهم این اجلاس مربوط به ایران بود؛ مباحثی پیرامون برجام و آن چه که غربی‌ها تلاش دارند از آن با عنوان کاهش تنش بین آمریکا و ایران یاد کنند.

دیدارها و هماهنگی‌های امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه و دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از جمله سوژه‌های مورد توجه این دور از اجلاس در شهر بیاریتز فرانسه بود. حرف زدن‌های درگوشی ترامپ و ماکرون به هنگام ورود رئیس جمهور آمریکا به بیاریتز و ناهار خصوصی آنها فرصتی بود که این سیاستمدار غربی با هم گپ زده و موضوعات را هماهنگ کنند.

بحث درباره موضوع ایران تا به حدی گسترده بود که حتی کل نشست شنبه عصر به آن محدود شد و سران گروه 7 فرصت نکردند آن شب به موضوعات دیگر بپردازند. سفر وزیر خارجه ایران هم موضوعی بود که خیلی‌ها را در داخل و حتی در بیاریتز شگفت‌زده کرد. ظاهرا ترامپ و ماکرون افرادی بودند که بیشتر از همه از این موضوع اطلاع داشتند و هماهنگی کرده بودند.

نشست خبری مشترک سران فرانسه و آمریکا؛ امیدواری ماکرون به دیدار روحانی و ترامپ

 

نکته قابل توجه در این میان این بود که ترامپ و ماکرون در پایان اجلاس به ارائه نکاتی درباره موضوعات مختلف از جمله ایران پرداختند. اما آن چه در این زمینه بیشتر رخ نمود، بیش از آنچه متمرکز بر راه حل‌های عملی و برون رفت از بحران باشد، معطوف به تامین تمایلات و خواسته‌های این دو رهبر غربی بود.

دونالد ترامپ به رسم سنت قبلی خود بیشتر بر اعلام آمادگی برای دیدار با رئیس جمهور ایران تاکید کرد. ماکرون هم در این زمینه تاکید قابل توجهی داشت. به ویژه که او به اظهارات دو روز گذشته رئیس جمهور ایران استناد می‌کرد. این روند نشان می‌داد که رئیس جمهور آمریکا و دوست فرانسوی او توجه خاصی را به گرفتن عکس یادگاری و برگزاری دیدار رهبران ایران و آمریکا در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک دارند.

رئیس جمهور آمریکا که در آستانه انتخابات 2020 در کشورش قرار دارد به شدت به اجبار ایران به تسلیم دربرابر خواسته‌های آنها و دیدار و توافق نمادین با ایران نیاز دارد تا از آن به عنوان برگ برنده در انتخابات آتی استفاده کند. این بخشی از رویکرد سنتی دونالد ترامپ است که می‌خواهد خود را مذاکره کننده‌ای ماهر نشان داده و رئیس جمهور پیش از خود را ناکارآمد جلوه دهد. به همین دلیل است که او پس از دیدار خود با رهبر کره شمالی در پیونگ یانگ، توافق یک و نیم صفحه‌ای را یک توافق جامع خواند؛ غافل از این که توافقی در جزئیات و موضوعات مهم رخ داده باشد. هنوز که هنوز است آمریکا و کره شمالی نتوانسته‌اند کار را به سرانجام رسانده و اختلافات خود را حل کنند.

تجربه نشان می‌دهد که به اظهارات ترامپ پشت جایگاه سخنرانی خیلی نمی‌توان اهمیت قائل شد و آن را حرفی حساب شده دانست. موج سینوسی او در ایراد اظهارات از یک طرف، و اتفاقات عملی در میدان به ویژه در خصوص کره شمالی از طرف دیگر نشان می‌دهند که رئیس جمهور آمریکا به همان ژست زرنگ بودن خود بسنده می‌کند و در مقام عمل مسیر چندانی را نمی‌پیماید. حضور عناصری افرادی مانند جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا و مایک پامپئو، وزیر خارجه این کشور مزید بر علت می‌شود که برنامه سیاست خارجی ترامپ از رویکرد چنین افرادی به شدت متاثر شود.

با عطف به این نکات می‌توان به این نتیجه رسید که اروپا و آمریکا در حال حاضر با ارائه پیشنهادهای نسیه اما تا حدودی اغوا کننده به دنبال خرید زمان هستند، تا در این مدت هم ایران را از برداشتن گام‌های بیشتر در کاهش تعهدات هسته‌ای منصرف کنند، و از آن در انتخابات به عنوان کارت برنده استفاده کنند و با از تب و تاب انداختن ایران، نوار پیروزی‌ها و دستاوردهای مقاومت فعال ایران را قیچی کنند. پیام و روایتی که مقاومت فعال مخابره می‌کند، پیشروی ایران و پسروی جناح مقابل است. اما میزانسن غربی به دنبال تغییر صحنه و قلب روایت به نفع خود است؛ به گونه‌ای که ایران را بازیگر منفعل و در حال عقبگرد به تصویر بکشد.

فراموش نکنیم که رئیس جمهور آمریکا همواره راهبرد «فشار حداکثری» را در قبال ایران انتخاب کرد که در آن همه گونه فشار اقتصادی، سیاسی، حقوقی و امنیتی وارد کند. اروپایی‌ها هم مدتی خود را به بی‌خیالی زدندو یک سال وقت‌کشی کرده و حتی حاضر به میزبانی مکانیزم اینستکس که خودشان برای حفظ برجام ارایه کرده بودند، نشدند و تاکنون نیز تراکنش خاصی از این مکانیزم صورت نگرفته است.

اما ابتکار عمل‌های ایران این راهبردها را خنثی کرد. سپس غرب از روی ناچاری به سمت گزینه مذاکره روی آورد. بدون تردید راهبرد غرب در قبال ایران مشخص است و آن فشار بر ایران و تضعیف این کشور است؛ چرا که اگر چنین نبود، نیازی به توافق هسته‌ای، تحریم‌ها و اقدامات محدودساز مختلف نبود. حال در این بستر، زمانی که ابزار فشار جواب نمی‌دهد، آمریکا و اروپا شانس خود در زمینه مذاکره را امتحان می‌کنند. اما در هر دو صورت، یک هدف واحد را دنبال می‌کنند؛ حال این که این هدف از مسیر زور تامین شود یا مذاکره، فرقی نمی‌‌کند.

بازگشت اجباری آمریکا و اروپا به گزینه مذاکره را نباید به اشتباه تعبیر کرد. نشست خبری ماکرون و ترامپ و طرح موضوعات مانند دائمی کردن محدودیت‌های برجام، مباحث موشکی و حتی رسیدن به برجام جدید نشان می‌دهد که آنها، بجای بازگشت به تعهدات خود در برجام، از  پیشنهادات خود به عنوان فرکانس فریبی برای رسیدن به دستاوردهای بیشتر بهره می‌برند. دستاوردهایی که در بلندمدت به دنبال خلع سلاح ایران و فرمانپذیر کردن آن است. زمانی که برجام در کما به سر می برد، طرف مقابل درخواست‌‌های جدیدی را مطرح می‌کند بدون اینکه حساب قبلی خود را تسویه کرده باشد.

فرکانس‌های فریبکارانه‌ای همچون طرح برخی موضوعات مانند خط اعتباری برای اینستکس و احتمالا رفع بخش کمی از تحریم‌های نفتی، به مانند طعمه‌ای است که به دنبال کشاندن ایران به سمت تله‌ است. تله‌ای که مانع از حرکت ایران در مسیر مقاومت فعال و تامین منافع خود شود. حتی قبل از اینکه مذاکره‌ای با آمریکا منعقد و شروع شود، رئیس جمهور این کشور برای ایران خط و نشان می‌کشد و می‌گوید قرار نیست به ایران پول بدهند و این که نیروی خشن در انتظار ایران خواهد بود. تهدیدها و تحریم‌ها و سیگنال‌های متناقض دولت آمریکا به خوبی از نبود اراده واشنگتن برای حل مسائل پرده بر می‌دارد.

با وجود این که در هیچ گزارشی به طور رسمی به پیشنهادهای غرب پرداخته نشده است اما رویکرد یکطرفه‌ای که ترامپ و ماکرون در نشست خبری مشترک داشتند نشان می‌دهد که مسیر آمریکا و اروپا تغییر نکرده و فقط از خط دیگری می‌خواهند به هدف مطلوب خود برسند. قطار یکجانبه‌گرایی آمریکا و زیاده‌خواهی اروپا وارد ریل جدیدی شده است که ایستگاه پایانی آن ناکجاآباد است. طبیعتا ترمز این قطار و تغییر ریل آن را می‌توان در مقاومت فعال جست. دلیل منطقی برای توقف و تغییر رویکردی که تا بحال جواب داده است، وجود ندارد.به همین دلایل است که بسیاری از تحلیلگران و جریانات فکری در ایران بر برداشتن گام سوم در زمان مقرر و با قدرت بیشتر تاکید دارند.

انتهای پیام/.

R36439/P/S8,89,95,1128/CT4

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۲۸۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به پیش‌بینی تجارت ۳۰ میلیارد دلاری بین ایران و امارات، از آماده‌سازی ۲۲ سند همکاری بین ۲ کشور در نشست کمیسیون مشترک اقتصادی بین ایران و امارات برای امضا شدن خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در حاشیه نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات در ابوظبی در جمع خبرنگاران افزود: درباره پیش‌بینی میزان تجارت دو کشور در سال پیش رو، اظهار کرد: 27 میلیارد دلار تجارت بین دو کشور عدد کمی نیست و امارات بعد از چین بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران است، اما با فعالیت این کمیسیون و با عزمی که در 2 کشور وجود دارد پیش بینی می‌شود که این عدد در سال آینده به 30 میلیارد دلار برسد.

وی گفت: پس از حدود 10 سال، نشست کمیسیون مشترک همکاری بین 2 کشور برگزار شد و در ابتدای آن 2 سند در جهت رسمیت بخشی به خود کمیسیون به امضا رسید.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات با بیان اینکه در مجموع 22 سند از گذشته و در پی نشست‌های مقدماتی آماده شده که بین طرفین به امضا برسد، گفت: در این نشست در بخش‌های مختلف گردشگری، تسهیل تردد تجاری، نقش هر کشور در کریدور شمال- جنوب، توسعه فعالیت‌های بندری و افزایش تعداد پروازها بحث و گفت و گو شد.

بذرپاش ادامه‌داد: توسعه فعالیت‌های بندری و سرمایه‌گذاری شرکت‌های اماراتی در بنادر ایران یکی دیگر از موضوعات مهم مطرح شده در این نشست بود. موضوع دیگر تسهیل فرآیندهای بانکی بود که یکی از مهمترین پیش‌نیازهای تجارت و خواسته تجار ایرانی از امارات است که تبادلات مالی بانکی تسهیل شود و قول‌های خوبی در این زمینه داده شد که امیدواریم بتوانیم در این زمینه پیشرفت‌های خوبی را شاهد باشیم.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به اینکه در سال گذشته تجارت بین 2 کشور 27 میلیارد دلار بود و بعد از چین، بزرگ‌ترین شریک تجاری ما امارات است، گفت: امارات نقش به سزایی به عنوان مقصد صادراتی کالاهای ما دارد و به همین دلیل فراهم‌ کردن زیرساخت‌های توسعه تجارت، هم در بخش تعرفه و هم در بخش حمل و نقل بسیار مهم است.

وی افزود: یکی دیگر از زمینه‌های همکاری بین 2 کشور موضوع گردشگری است و هر 2 کشور زیرساخت‌های مطلوبی را برای توسعه گردشگری ایجاد کرده‌اند.

به گفته بذرپاش، فعالیت بین اتاق‌های بازرگانی 2 کشور و نیز ایجاد صندوق ضمانت با مشارکت 2 طرف از دیگر موضوعات مطرح شده بین طرفین بود.

بذرپاش اضافه‌کرد: در مجموع با همه فشارهایی که آمریکا ایجاد کرده که کشورهای منطقه و به ویژه کشور امارات رابطه خود را با ایران کاهش دهند، مانعی برای توسعه همکاری‌ها وجود ندارد و امیدواریم بعد از این نشست کمیسیون مشترک، سال آینده سال متفاوتی در حجم فعالیت‌های 2 کشور باشد.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات همچنین درباره توسعه بخش ترانزیت بین 2 کشور، توضیح داد: موضوع ترانزیت دریایی و جاده‌ای و ریلی باید هم‌زمان رخ دهد و کلان پروژه «ایران راه» که این روزها در دستور کار دولت است، در کنار تکمیل مسیرهای شمال و جنوب در حوزه زیرساخت و تسهیل نرم‌افزارهای ترانزیتی موجب شد در سال گذشته رشد قابل توجهی در زمینه ترانزیت داشته باشیم.

وی اظهار داشت: زمینه‌های توسعه همکاری بندری نیز موضوع دیگر مطرح شده در این نشست بود و توافقات اولیه خوبی در این زمینه انجام و از سوی طرف اماراتی برای سرمایه گذاری در بنادری مانند چابهار اعلام آمادگی شد.

بذرپاش با اشاره به به‌کارگیری همه ظرفیت‌ها برای راه‌اندازی مسیر چابهار زاهدان و توسعه بندر چابهار، گفت: با این مهم می‌توانیم ظرفیت ترانزیتی عظیمی را در شرق کشور ایجاد کنیم که یکی از استفاده‌کننده‌های آن برای انتقال کالا به شمال و بالعکس به جنوب کشور امارات خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کامرون ایده ماکرون در مورد اعزام نیرو به اوکراین را رد کرد
  • تاکید مجدد ماکرون بر طرح اعزام نیرو به اوکراین
  • حمایت از ایرانیان خارج از کشور از دغدغه‌های مهم دولت است
  • ترامپ: دانشجویان را «شستشوی مغزی» دادند
  • ترامپ بار دیگر از جنایات اسرائیل در غزه حمایت کرد
  • نشست خبری مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران
  • تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • پخش زنده| نشست وزرا و معاونان رئیس‌جمهور در حاشیه جلسه دولت
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت